vrijdag 28 maart 2008

Versterker

En ja hoor, nu heb ik ook een versterker. Ik ben niet zo op de hoogte van merken maar ik heb een Vantage. Wat ik wel begrijp is het aantal Watts dat ie produceert. Dat is in elk geval iets meer dan een echte oefenversterker want hij kan maximaal 35 Watt produceren. Ik heb de overdrive al even geprobeerd en dat smaakt naar meer...

woensdag 19 maart 2008

Gitaar

Ik ben nu sinds afgelopen zaterdag aan het oefenen met mijn gitaar (nog steeds onversterkt trouwens) en het bevalt me nog steeds heel goed. Je moet er wel wat pijn in je vingers voor over hebben en je moet het niet erg vinden om akoorden 'tig' keer achter elkaar te spelen maar dan heb je ook wat. Sommige grepen lijken van te voren onmogelijk maar het blijkt toch steeds te kunnen. De uitdaging is nu om de akkoorden uit je hoofd te leren en dan ook nog eens snel over te kunnen pakken. Gaat veel tijd in zitten maar ik heb er zin in. Nu nog even een versterker op de kop tikken en dan gaat ie volle kracht.

maandag 17 maart 2008

Squier (by Fender) Strat


Afgelopen zaterdag heb ik de stoute schoenen aangetrokken en heb ik een elektrische gitaar gekocht. De bedoeling was echt alleen kijken en niet kopen..... Maar soms loopt het een beetje anders. Een leuke tweede hands gitaar. In elk geval een Fender en als ik het goed begrepen heb een Stratocaster. Ik heb er maar 99 euro voor betaald! Net even gekeken wat deze gitaar nieuw moet kosten. Volgens de catalogus ongeveer 2000 dollar! Nogal een verschil dacht ik zo. Nou is het wel zo dat de euro heel sterk staat tegenover de dollar maar toch ook weer niet zo sterk:) Nog een keer goed kijken op de guitaar en dan blijkt het toch een iets ander model te zijn: Squier (by Fender) Strat. En deze kost nieuw ongeveer 250 dollar. Matched wat beter! Het maakt mij verder niet uit. Ga er proberen wat leuks van te maken.

vrijdag 14 maart 2008

Oracle Developer migratie's

Je kent het wel. Even simpel een bestaande Oracle Developer applicatie migreren naar de huidige, ondersteunde, versie van Oracle Developer (10gR2). Alles loopt prima, je test hier en daar wat, en levert de applicatie op voor acceptatie. Helaas, je hebt ontwikkelt op Windows en deels getest op Linux, maar een groot deel van de rapporten geeft fouten die je niet had (kunnen?) voorzien. De oorzaak kan veelal liggen in de manier waarop fonts vertaald worden op een Linux platform. Ga je nu alle rapporten handmatig aanpassen of kun je dit anders oplossen? Gelukkig zijn er mogelijkheden die je kunt inzetten waarmee je op een plek je aanpassing doet en waarmee je een hele applicatie weer aan het lopen krijgt? Benieuwd hoe dat kan? Neem gerust contact met me op.

dinsdag 4 maart 2008

Oracle JDeveloper ADF

Zoals je al kon zien in mijn vorige post's ben ik bezig met het opzetten van een ADF applicatie. Wat mij steeds opvalt (en ook tegenvalt) is de tijd die nodig is om JDeveloper op te starten! Ik dacht toch dat ik een aardige machine had: Dell Latitude D820 met Dual Core 2GB processor aan boord. Ik draai wel een AntiVirus scanner maar de directory waaruit JDeveloper (10.1.3.2.0) opstart is uitgesloten van scanning. Wie kan me helpen? Is het probleem soms dat JDeveloper niet goed om kan gaan met Dual Core processoren? Wat mij betreft lijkt het daar wel op. Iemand ideeen?

Current date SF

OracleBlogs