dinsdag 27 november 2007

Oracle Open World 2007

Al weer een week terug van Oracle Open World in San Francisco. Het was een leerzame en interessante week waarin de strategie die Oracle uitstippelt duidelijk naar voren kwam. Meest verrassend vond ik dat het product AIA (Application Integration Architecture) een blijvertje blijkt te zijn. Belangrijk voor mensen die te maken hebben met Applications in de breedste zin van het woord (EBS/Siebel/PeopleSoft/JD Edwards). Wil je al vast eens wat zien van de gehouden presentaties kijk dan eens op de volgdene Oracle site: http://www.cplan.com/oracleopenworld2007/sanfrancisco/cc/. In de komende weken zullen er steeds meer presentaties bij komen dus houd deze site in de gaten.

vrijdag 9 november 2007

Humor?

Ik werd net gebeld door de politie. Ze zochten twee serieverkrachters. Ik heb gezegd dat wij wel willen.

donderdag 8 november 2007

Een SOA-omgeving kan niet zonder Data Hubs

Met het ontstaan van SOA-oplossingen onstaan er in de omgevingen van klanten andere behoeftes aan beschikbaarheid van services. Bijvoorbeeld een digitaal gemeenteloket. Een burger wil ook buiten kantoortijden toegang hebben tot self-service functies. Dit soort self-service functies kunnen gegevens ophalen vanuit verschillende applicaties in de backoffice. Vaak zullen deze applicaties een downtime hebben. Downtime van een applicatie kan direct betekenen dat een self-service functie ook niet meer bereikbaar is. Om dit te voorkomen kun je overgaan tot het inrichten van Data Hubs met een uptime van 24/7. Of is het oprichten van Data Hubs juist in strijd met de principes van SOA? SOA staat toch meer voor gedistribueerde oplossingen dan voor gecentraliseerde oplossingen. Ik ben er nog niet uit maar ben benieuwd naar reacties van anderen.

woensdag 7 november 2007

Seat Altea XL

Net afgesproken met de dealer: de auto wordt op 19 november afgeleverd (en dus niet op 17 november). Jammer, nu het bijna zover is wordt het toch eigenlijk ook wel steeds leuker. Net een beetje 5 december-achtig!

Casio EX-Z77

Gisteren in alle haast een nieuwe camera gekocht om in San Francisco toch nog wat leuke plaatjes te kunnen schieten. Het is de Casio EX-Z77 geworden. Een leuke camera met alle functies aan boord die je van een normale camera mag verwachten. Een nette 7.2 megapixels, 3x optische zoom en als leuke extra een YouTube-capture stand. De filpmjes die je in die stand maakt zijn direct up-te-loaden naar, je raad het al, YouTube. Mooie grote display en wat mij betreft een echte aanrader (nu alleen nog in het echt gaan gebruiken)!

Current date SF

OracleBlogs